Ingrendiencie
-
600 g Polohrubá múka
-
400 g Práškový cukor
-
6 pl Kakao
-
200 ml Olej
-
200 ml Mlieko
-
4 ks Vajcia
-
5-6 ks jablká
-
2 čl Jedlá sóda
-
2 čl Perníkové korenie
Popis
Perník je vďačný najmä čo sa týka času prípravy a svojej jednoduchosti. Pri príprave zašpiníte jednu misu a do cesta môžete pridať čokoľvek ako mrkvu, cuketu, maliny, alebo ako v našom prípade jablká. Ak ich máte nazvyš, nastrúhajte ich do cesta a získate vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180°C aby sa nahriala. |
2
Hotovo
|
Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie. |
3
Hotovo
|
Pečte približne 25 minút. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom. |
4
Hotovo
|
Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčší plech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku. Prajeme dobrú chuť! |