Ingrendiencie
-
1kg-jabl.hruš.pomar. Ovocie
-
hrsť Sušené slivky
-
1 čl Mletá škorica
-
1 ks citrón
-
250 g Trstinový cukor
-
5 pl Med
-
kvapku Rum
Popis
Počas horúcich letných dní určite oceníme studené nápoje s neodmysliteľnou kockou ľadu. Čo tak ale na jeseň a v zime? Či chceme, alebo nie sychravá jeseň sa nám pomaly blíži a je dobré sa na nu dostatočne pripraviť.
Všetci asi poznáme jesenné daždivé dni a preležanie v pohodlí teplej postieľky, ktoré si nevieme predstaviť bez šálky horúceho čaju v ruke. Ak radi trávite čas v kuchyni a skúšate niečo nové, odporúčame Vám potom vyskúšať prípravu vlastného chutného a voňavého čaju v pohodlí Vášho domova. Nielenže budete mať istotu, že je zloženie zo samých dobrých a zdravých vecí, ale pri jeho príprave si krásne prevoniate celú domácnosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Pripravte si hlboký plech (pekáč), ktorý vyložte papierom na pečenie. Kilogram ovocia si namixujeme podľa vlastnej chuti. Jablká a hrušky umyte (ak máte možnosť použiť domáce ovocie zo záhradky, netreba lúpať), vyrežte jadrovníky a nakrájajte ich na kocky. Pomaranče olúpte a tiež nakrájajte na kocky. Sušené slivky odporúčame tiež pokrájať na menšie kúsky. |
3
Hotovo
|
Všetko dajte potom spoločne na plech a premiešajte s cukrom, mletou škoricou a medom. Na záver pokvapkajte šťavou z 1 citróna a kto môže, pre dotvorenie krásnej vône čaju pridá aj trochu toho rumu. Už cítite, ako to krásne vonia? Nám už sa zbiehajú slinky! Hlavne to nezabudnite poriadne premiešať, aby sa všetky chute poriadne spojili. |
4
Hotovo
|
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov približne 45 minút. Počas pečenia čaj pravidelne kontrolujte, aby Vám náhodou nevytiekla šťava, ktorú ovocie pustí (preto ten pekáč). Občas premiešajte. Po upečení si nachystajte menšie uzatvárateľné poháre, do ktorých uskladníte ešte horúci čaj a budete ich moc prevrátiť hore dnom. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Tento úžasný čajík vhodný do sychravého počasia Vás zahreje nelen pri srdiečku, ale aj Vás riadne zasýti. Ovocie na dne šálky je totiž bezkonkurenčné! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! Dobrú chuť! |