Ingrendiencie
-
600 g Mrkva
-
1/2 ČL Mletá červená paprika
-
50 ml Olivový olej
-
3-4 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ČL Soľ
-
p.p. Petržlenová vňať
Popis
Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ho ako prílohu, alebo len ako pochúťku k televízii.
Len ju pokvapkajte olejom, potrite cesnakom a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!
Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá. Určite tento recept vyskúšajte!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrťky. |
2
Hotovo
|
Olej zmiešame so soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Mrkvu dobre premiešame s koreneným olejom a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov. |
4
Hotovo
|
Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť do chrumkava. |
5
Hotovo
|
Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať. Zdieľajte tento skvelý recept na pečenú marinovanú mrkvu aj so svojimi priateľmi! Určite sa tiež radi pochutnajú! |