• Home
  • Raňajky
  • Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje
0 0
Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
300 ml Kefír
270 g polohrubá pšeničná múka
1 ks Vajcia
1 čl Jedlá sóda
1/2 čl Soľ
3 pl Práškový cukor
1,5 pl Ocot
p.p. Olej

Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Takmer všetky deti zbožňujú dolky s džemom. Sú vhodné aj ako raňajky pre dospelých, ale tiež vtedy, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo sladké ku káve či čaju. Pripravili sme si pre vás recept, s ktorým budú vaše dolky zjedené behom minúty!

(Visited 653 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zmiešajte si v miske vajíčko, cukor a soľ – žĺtok si vyšľahajte s bielkom, aby vám vznikla pena.

2
Hotovo

Nalejte si do hrnca kefír a zohrejte ho na teplotu 35-40 stupňov. Zohriaty kefír prelejte k vajíčku a premiešajte.

3
Hotovo

Postupne prisypávajte múku a pomocou metličky si vymiešajte cesto. V prípade, že nie je dostatočne hustej konzistencii, môžete pridať múku. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

4
Hotovo

Pridajte do neho aj sódu zmiešanú s octom a okamžite premiešajte! Po pár minútach cesto stratí na hustote. Je dôležité dopriať mu približne 10-minútový odpočinok, tým naberie na objeme.

5
Hotovo

Nalejte si na panvicu 1 cm vrstvu oleja, aby boli dolky pripravené zo všetkých strán.

6
Hotovo

Cesto nanášajte na panvicu pomocou lyžice a vyformujte z neho okrúhle placky. Po tom, ako sa na vrchu začnú objavovať dierky, otočte ich na druhú stranu.

7
Hotovo

Počkajte ešte 1-2 minúty a druhá časť doliek nadobudne zlato-ružový odtieň. Môžete servírovať!

8
Hotovo

Podávajte s džemom, s nutellou alebo s medom, výber je len na vás. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi a rodinou!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Bezkonkurenčný pečený bravčový bôčik marinovaný v mede, horčici a kečupe!
Ďalší
Lahodné kuracie rezne pečené v rúre v syrovej perinke
Predošlý
Bezkonkurenčný pečený bravčový bôčik marinovaný v mede, horčici a kečupe!
Ďalší
Lahodné kuracie rezne pečené v rúre v syrovej perinke