• Home
  • Raňajky
  • Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje
0 0
Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 ml Kefír
270 g polohrubá pšeničná múka
1 ks Vajcia
1 čl Jedlá sóda
1/2 čl Soľ
3 pl Práškový cukor
1,5 pl Ocot
p.p. Olej

Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Takmer všetky deti zbožňujú dolky s džemom. Sú vhodné aj ako raňajky pre dospelých, ale tiež vtedy, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo sladké ku káve či čaju. Pripravili sme si pre vás recept, s ktorým budú vaše dolky zjedené behom minúty!

(Visited 376 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zmiešajte si v miske vajíčko, cukor a soľ – žĺtok si vyšľahajte s bielkom, aby vám vznikla pena.

2
Done

Nalejte si do hrnca kefír a zohrejte ho na teplotu 35-40 stupňov. Zohriaty kefír prelejte k vajíčku a premiešajte.

3
Done

Postupne prisypávajte múku a pomocou metličky si vymiešajte cesto. V prípade, že nie je dostatočne hustej konzistencii, môžete pridať múku. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

4
Done

Pridajte do neho aj sódu zmiešanú s octom a okamžite premiešajte! Po pár minútach cesto stratí na hustote. Je dôležité dopriať mu približne 10-minútový odpočinok, tým naberie na objeme.

5
Done

Nalejte si na panvicu 1 cm vrstvu oleja, aby boli dolky pripravené zo všetkých strán.

6
Done

Cesto nanášajte na panvicu pomocou lyžice a vyformujte z neho okrúhle placky. Po tom, ako sa na vrchu začnú objavovať dierky, otočte ich na druhú stranu.

7
Done

Počkajte ešte 1-2 minúty a druhá časť doliek nadobudne zlato-ružový odtieň. Môžete servírovať!

8
Done

Podávajte s džemom, s nutellou alebo s medom, výber je len na vás. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi a rodinou!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Bezkonkurenčný pečený bravčový bôčik marinovaný v mede, horčici a kečupe!
next
Lahodné kuracie rezne pečené v rúre v syrovej perinke
previous
Bezkonkurenčný pečený bravčový bôčik marinovaný v mede, horčici a kečupe!
next
Lahodné kuracie rezne pečené v rúre v syrovej perinke