Ingrendiencie
-
200 g Hrozienka
-
1 šálka Vlaš.orechy sekané
-
1 čl Prášok do pečiva
-
2 ks Vajcia
-
1 šálka Polohrubá múka
-
1 šálka Práškový cukor
-
1 pl Ocot
Popis
Milujete sedieť pri kávičke a užívať si sladké ničnerobenie? Ak je k tomu po ruke dobrá chrumkavá a najmä sladká maškrta, neexistuje lepší pocit. Aby sme ulahodili vašim chuťovým pohárikom, pripravili sme pre vás recept, ktorý si zamilujete. Jednoduchý chrumkavý koláč plný zdravia! S orieškami a hrozienkami.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hrozienka si chvíľu pred prípravou zalejte vodou, aby mierne zmäkli. Nemusíte zalievať horúcou, stačí vlažná. Vajíčka si rozšľahajte s cukrom a k nim primiešajte hrozienka a nasekané vlašské orechy. Pomaly pridávajte preosiatu múku a prášok do pečiva a dobre zamiešajte. |
2
Hotovo
|
Na záver pridajte ocot, cesto naposledy premiešajte a vylejte na menší pekáč vymastený maslom a vysypaný múkou. |
3
Hotovo
|
Cesto dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 20 minút, prípadne kým nebude cesto zlatisté. Po vybratí z rúry cesto okamžite nakrájajte na kocky, po vychladení a zatvrdnutí by sa vám to už nemuselo podariť. |
4
Hotovo
|