Ingrendiencie
-
350g Filety z lososa
-
1ks Šalotka
-
2 lyžičky Petržlen
-
2 lyžičky Bazalka
-
1 lyžičky Sušený kôpor
-
lyžica Citrónová kôra
-
Soľ
Popis
Nádherne voňavý losos. Bylinky mu dodávajú na sviežosti a ľahkosti.
Postup receptu
1
Hotovo
10 min
|
|
2
Hotovo
|
Nakrájajte šalotku a spolu s petržlenovou vňaťou, bazalkou a kôprom ju zmiešajte s citrónovou kôrou. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby vznikla tuhá pasta. |
3
Hotovo
15 min
|
Prikryte mäso pastou z byliniek. Vložte lososa do rúry a rýchlo zatvorte dvierka. Pečte 25 až 30 minút. Skontrolujte však už po 15 minútach. Zbytočne rúru však neotvárajte. Keď budete mať pocit, že je losos hotový, prebodnite ho v najhrubšom bode špičkou noža a skúste od seba dve časti mäsa oddeliť. Pokiaľ to ide ľahko, je hotový. |
4
Hotovo
|
Vyberte lososa a presuňte na doštičku. Rozrežte na dva kusy a posoľte. Zdroj: www.thekitchn.com |