Ingrendiencie
-
8 ks rovn.veľ. Nové zemiaky
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
p.p. Maslo
-
p.p. Olivový olej
-
p.p. Čerstvý rozmarín
-
p.ch. Hrubozrnnú soľ
Popis
Vynikajúce k mäsku, alebo len tak, ako vynikajúca večera. Tieto zemiaky sú také chutné, že k nim už skutočne nemusíte nič pridávať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a uvaríme v šupke, v slanej vode. Cesnak očistíme, nasekáme najemno. |
2
Hotovo
|
Zapekaciu misu vymastíme olivovým alebo slnečnicovým olejom a uložíme do nej uvarené zemiaky. Na povrchu zemiakov spravíme zárezy. |
3
Hotovo
|
V miske zmiešame rozpustené maslo s nakrájaným cesnakom, soľou, rozmarínom a touto zmesou potrieme povrch zemiakov. |
4
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút. Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |