Ingrendiencie
-
1 bal. Lístkové cesto
-
1 bal. Piškóty
-
1 pohár zavar. Marhule
-
1 l Mlieko
-
2 bal. Vanilkový puding
-
4 pl Kryštálový cukor
-
na posypanie Práškový cukor
Popis
Tento recept je z tých, po ktorých sa okamžite zapráši. Dôvodom je chutný puding, marhule. Marhule nie sú podmienkou a pokojne ich môžete zameniť za jahody alebo niečo iné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Lístkové cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme, prekrojíme ho na polovicu. |
2
Hotovo
|
V mlieku rozpustíme cukor a vanilkový puding – uvaríme hustý puding, ktorý ešte teplý nalejeme na naskladané ovocie. |
3
Hotovo
|
Na vrch uložíme druhý plát lístkového cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatova. Upečený koláč necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |