Ingrendiencie
-
12 ks Zemiaky
-
1 ks Vajcia
-
65 g Hladká múka
-
300 g Mleté bravčové mäso
-
1 čl Škrobu
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Dnes sa s vami podelíme o recept z Litvy. Odporúčame podávať túto pochúťku s kyslou smotanou alebo maslom. Najlepšia chuť je s roztaveným maslom, slaninou a smaženou cibuľkou.
(Visited 293 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Polovicu zemiakov pripravte a potom z nich spravte kašu. |
2
Hotovo
|
Zemiaky zmiešajte s varenými zemiakmi a strúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajce, korenie a dobre premiešajte. |
3
Hotovo
|
Z výsledného cesta pripravte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, pretlačte cesto cez okraje a vytvorte požadovaný tvar, ako je znázornené. |
4
Hotovo
|
Vložte vodu do hrnca a pridajte k varu. Varíme 15 minút, Hotovo! |