Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
50 g Maslo
-
100 g Kryštálový cukor
-
10 g/alebo1/2 čers. Sušené droždie
-
2 ks Vajcia
-
120 ml vlažné Mlieko
-
125 g Ricotta syr
-
Čokoláda lupienky
-
Práškový cukor
-
Pomarančová kôra
Popis
Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!
(Visited 1 525 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou – nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané. Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypenú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kruhy a necháme ešte podkynúsť, kým sa nezohreje rúra (čím dlhšie, tým lepšie, môžete počkať aj hodinu). |
3
Hotovo
|
V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista – šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky. |