Ingrendiencie
-
100 g Maslo
-
3 ks Vajcia
-
500 g Tvaroh
-
2 pl Škrobu
-
200 g Cukor
-
1 čl Prášok do pečiva
-
200 g Polohrubá múka
-
150 g Mletý mak
-
1 bal. Vanilkový cukor
Popis
Kombinácia tvarohu a maku je na nezaplatenie! Ukážeme vám jednoduchý recept, ktorý bude obsahovať všetko, po čom vaše chuťové bunky túžia.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na prípravu základu koláča si vymiešajte 1 vajce s 50g cukru a pridajte aj rozpustené maslo. V druhej nádobe si zmiešajte múku s práškom do pečiva a vysypte do vaječnej zmesi. Premieste si cesto a vložte ho do zapekacej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite a vyformujte z neho i okraje. Dajte to do chladničky približne na 30 minút. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravte plnku – mak si zalejte vriacou vodou a po 20 minútach ho preceďte. Tvaroh si premiešajte cez sitko alebo použite mixér. Pridajte k nemu škrob, zvyšný cukor a vajíčka. Všetko premiešajte a rozdeľte na dve časti, v jednej by malo byť o niečo viac, približne 120-150g. |
3
Hotovo
|
Do tej časti, kde je toho menej pridajte mak a dôkladne premiešajte. V prípade že je tvarohová zmes príliš hustá, môžete do nej pridať smotanu, aby získala požadovanú konzistenciu. Vychladené cesto si vyberte z chladničky a striedavo do stredu naberačkou lejte tvaroh s makom a tvaroh bez maku. Nakoniec trochu pretrepte formou na pečenie, aby bola plnka úplne zarovnaná. |
4
Hotovo
|
Pre ešte krajší vzor na koláči, si môžete drevenou vareškou viesť čiary od okrajov až po stred. Vložte ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 1 hodinu. Po dopečení nechajte koláč vychladnúť a až potom ho vyberte z formy na pečenie. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |