• Home
  • Hlavné jedlá
  • Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..
0 0
Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

4 ks staršie rožky
350-400 g Polohrubá múka
p.p. Mlieko
...lekvár,alebo tvaroh Mletý mak

Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Perfektný nápad na obľúbenú Slovenskú pochúťku – plnené pirohy. My ich máme najradšej na sladko, ale pokojne ich môžete naplniť aj tvarohom, kapustou s údeným mäskom, alebo akúkoľvek inú prílohou.

Ja milujem tie lekvárové s maslom a makom.

(Visited 2 790 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom – stačí aby sa rožky mliekom nasiakli, nemusia v ňom plávať. Necháme chvíľu odpočívať (asi 15 minút), aby pečivo zmäklo.

2
Hotovo

Potom do zmesi postupne sypeme polohrubú múku. Ja to robím tak, že najskôr nasypem od oka múku na mokré rohlíčky a spracujem rukami a potom postupne prisypávame a miešame, kým nevznikne jednotné cesto, ktoré sa nelepí, budete potrebovať približne 350 – 400 g múky. Ja do cesta pridávam aj štipku soli.

3
Hotovo

Teraz cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. Z cesta vykrojíme kruhy, na každý navrstvíme 1 lyžičku náplne a zavrieme – vytvoríme klasický tvar pirôžky.

Pirohy varíme klasicky v ľahko osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, sú hotové!

4
Hotovo

Máme hotovo:) Dobrou chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Nejete v lete tatarku, pretože sa bojíte salmonelózy? Už nemusíte, lebo pre Vás máme tento úžasný recept na domácu tatársku omáčku bez surových vajec!
Ďalší
Zmrzlina z čias nášho detstva – pripravená zo 4 ingrediencií a za pár minút!
Predošlý
Nejete v lete tatarku, pretože sa bojíte salmonelózy? Už nemusíte, lebo pre Vás máme tento úžasný recept na domácu tatársku omáčku bez surových vajec!
Ďalší
Zmrzlina z čias nášho detstva – pripravená zo 4 ingrediencií a za pár minút!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here