Ingrendiencie
-
Cesto
-
40 dkg Hladká múka
-
20 dkg Práškový cukor
-
30 dkg Maslo
-
24 dkg Mleté orechy
-
3 ks Žľtky
-
Plnka
-
10 dkg Práškový cukor
-
13 dkg Maslo
-
8 dkg Mleté orechy
-
4-5 pl Marhuľový džem
Popis
Z tejto dobroty musím vždy pripraviť veľkú porciu, lebo ju má každý rád. Je to správna voľba na každú príležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z prísad na cesto pripravíme cesto a vtlačíme do foriem. Palcom urobíme na každú priehlbinku, lebo cesto naberie objem pri pečení a aby sme mali kde dávať krém po upečení. |
2
Hotovo
|
V predhriatej rúre na 180°C pečieme 8-10 min. Dávajte pozor aby nezhoreli ale aby mali pekné hnedé kraje. Ešte horúce ich povyberáme z foriem a necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Krém:Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy a džem a dôkladne premiešame. |
4
Hotovo
|
Upečené oriešky naplníme krémom a uložíme ich do dobre zatvorenej dózy. Potrebujú aspoň jeden deň aby zmäkli. |
5
Hotovo
|
Hotové koláčiky obaľujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom alebo s kakaom zmiešaným s práškovým cukrom. Ja osobne ich mám radšej neobalené tak ich vôbec ničím neobaľujem. |
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |