Popis
Pri varení sušených fazúľ často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčania fazuľe nie a nie sa dovariť. Stále sú príliš tvrdé a varenie sa môže kľudne predĺžiť aj na niekoľko hodín.
Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip.
Hoci je asi každému jasné, že fazuľu treba pred varením potreba namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Fazuľu namočte do minerálkyNamiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu. |
2
Hotovo
|
Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba varenia sa výrazne skráti. |
3
Hotovo
|
Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľu, ktorú ste predtým nemohli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |