Ingrendiencie
-
Cesto
-
8 ks Bielka
-
1550 g Kryštálový cukor
-
100 g Mleté liesk. orechy
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
2 ks Vanilkový cukor
-
z 1 ks Citrónová šťava
-
z 1 ks Citrónová kôra
-
Krém
-
8 ks Žĺtko
-
4 bal. Vanilkový cukor
-
4 pl Práškový cukor
-
200 g Biela čokoláda
-
150 g Šľahačková smotana
-
100 g Maslo
-
Ďalej budeme potrebovať
-
200 ml Šľahačková smotana
-
100 g Mleté liesk. orechy
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
p.p. Čokoládové sušienky
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielka si vyšľaháme s citr. šťavou, kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mleté lieskové a vlašské orechy a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto si navrstvíme na papierom vyložený plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov pekne do zlatista. |
2
Hotovo
|
Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do peny. Pridáme na kúsky nalámanú bielu čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo a vyšľahanú smotanu. |
3
Hotovo
|
Upečené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť cesta potrieme polovicou krému, položíme druhý plát cesta a znova potrieme krém. Môžeme naskladať rôzne ovocie a posypeme mletými vlašskými a lieskovými orechmi. Vrch ozdobíme vyšľahanou smotanou a poukladáme čokoládové sušienky. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |