• Home
  • Koláče
  • Orechová torta plnená vanilkovým krémom a polevou z fanty!
0 0
Orechová torta plnená vanilkovým krémom a polevou z fanty!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
5 pl múka
5 ks Vajcia
5 pl Cukor
5-6 pl Nasekané orechy
1/2 bal. Prášok do pečiva
Krém
200 g Maslo
500 g Tvaroh
1 ks Vanilková esencia
z 1 ks Citrónová kôra
150 g Práškový cukor
Poleva
700 ml Fanta
4 pl Cukor
2 bal. Vanilkový puding
1-2 pl posypať Nasekané orechy

Orechová torta plnená vanilkovým krémom a polevou z fanty!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Pri pohľade na názov tohto dezertu ste sa možno trošku zarazili. Fanta je predsa veľmi známy sýtený nápoj s pomarančovou príchuťou! A práve takú chuť má torty, ktorá môžete pripraviť podľa nasledujúceho receptu.

Aj keď sa to zdá neuveriteľné, naozaj je to tak. Ak poznáte nejakého milovníka Fanty, iste ho týmto tortou milo prekvapíte. Pochutí si na ňom však naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

(Visited 1 301 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pre cesto vyšľahajte bielky s trochou soľou a cukrom. Pena by mala byť pevná a lesklá. Pridávajte žĺtky, vlašské orechy a múku spolu s práškom do pečiva. Všetko premiešajte, vložte do plechu s papierom na pečenie (rozmery – 25 × 35 cm) a vložte do rúry na 170 stupňov po dobu 30-35 minút.

2
Hotovo

Na prípravu krému všetky ingrediencie vložte do misky a premiešajte – prísady by mali byť pri izbovej teplote. Krém vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.

3
Hotovo

Poleva – Pripravte puding, ako je uvedené na obale, s tým, že namiesto mlieka použijete nápoj Fanta. Miešajte, kým nestuhne (rovnako ako mliečny puding). Premiešajte a navrstvite na cesto, na ktorom je navrstvený tvaroh.

4
Hotovo

Nechajte stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom podávajte posypaný tortu nadrceným orechy.
Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Nepečené malinové dobrodružstvo s pudingom a šľahačkou
Ďalší
Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné
Predošlý
Nepečené malinové dobrodružstvo s pudingom a šľahačkou
Ďalší
Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here