Ingrendiencie
-
350 g Polohrubá múka
-
1 ks Vajcia
-
0,5 ks Prášok do pečiva
-
200 g Hrušky
-
150 g Syr niva struhaný
-
p.ch. Vlašské orechy
-
150 ml Mlieko
-
4 pl Olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Počas letných večerov s priateľmi, alebo na oslave kde nesmie chýbať alko, alebo víno. Ponúkame vám tento jednoduchý recept na muffiny. K vínu sa výborne hodia najmä syry, ovocie a niektoré druhy pečiva. muffiny, ktoré si dnes predstavíme, sú chutným spojením týchto vecí – spájajú v sebe sladké hrušky, slanú nivu a chrumkavé orechy, to všetko v mierne slanom nadýchanom ceste.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si suroviny – hrušku nakrájame na drobné kocky, namrvíme nivu a orechy nahrubo posekáme. |
2
Hotovo
|
Zmiešame múku, soľ, korenie, prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajce. Suchú a tekutú zmes zmiešame dohromady, nemixujeme, len zľahka premiešame. Následne vmiešame hrušky a nivu. |
3
Hotovo
|
Pripravíme plech na muffiny, ktorý buď vymastíme alebo vyložíme papierovými košíčkami na pečenie. Do každej jamky plníme do 2/3 pripravené cesto. Každý muffiny pred pečením posypene nasekanými orechmi. Pečieme pri teplote 200° približne 20 minút, alebo kým muffiny nie sú nadýchané a zlatisté. Necháme mierne vychladnúť a podávame ešte teplé. |