Ingrendiencie
-
1-1,5 kg Paradajky
-
300 g Strúčiky cesnaku
-
50 g Soľ
Popis
V jednoduchosti je krása a ak sa vám doma povaľuje veľa paradajok, trochu viac cesnaku a máte po ruke soľ, máte všetko, čo potrebujete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Paradajky s cesnakom pomelieme, alebo rozmixujeme. Pridáme soľ a vlejeme do čistých, suchých pohárikov. Dobre uzavrieme. Nevaríme a nesterilizujeme, zachovávame všetko v zdravej, tepelne neupravenej podobe. |
2
Hotovo
|
A načo to budeme používať? Zmiešané s pretlakom na hrianky, cestoviny, pizzu, čisté do gulášu, pod mäso… Pokrmy dosolí a dochutí. Určite pre to nájdete vhodné využitie. Ak to budete skladovať na tmavom chladnom mieste (v chladnej komore, v chladničke), vydrží aj roky. |
3
Hotovo
|
Prípadné oddelenie hustej časti zmesi v poháriku je v poriadku, stačí ju pred použitím premiešať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |