Ingrendiencie
-
500 g Jemný tvaroh
-
250 ml Šľahačková smotana
-
1 bal. Stužovač
-
2 pl Číra želatína
-
2 pl Kakao
-
3 pl Práškový cukor
-
300 g Karamelové kondenz .mlieko
-
6 ks Piškóty
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
V horúcej vode pripravíme želatínu – 1 lyžicu (riadime sa návodom na obale želatíny). Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme do hustej peny. Jemný tvaroh vyšľaháme s cukrom a dôkladne spojíme, potom ho pridáme k vyšľahanej šľahačke a už len lyžicou premiešame. |
2
Hotovo
|
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, želatínu a premiešame. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si poháre / podľa veľkosti koláčov, aké chceme mať / – najlepšie 6 šálok na čaj a 6 malých pohárov. Na dno čajovej šálky navrstvíme cca 2-3 lyžice kakaového krému. Do stredu krému vložíme pohárik a jemne ho zatlačíme (ale nie až na dno). Takto pripravené poháre vložíme do chladničky cca na 1 hodinu. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Keď nám dezert poriadne stuhol, vyberieme ho z chladničky a pokúsime sa ho opatrne vybrať z pohárov. V hrnci ohrejeme vodu a na krátku dobu do hrnca ponoríme pohára s dezertom. Pomocou špáradla si „odlepíme“ boky a vyberieme tvarohový dezert. Po odstránení pohárov znova dezert uložíme do chladničky (cca na pol hodinu) a podávame. Dobrú chuť! |
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |