Ingrendiencie
-
2 kg Bravčové mäso
-
3 pl Koňak
-
200 g Slanina
-
150 ml Smotana
-
1 m Bravčové črevá
-
p. ch. Koriander
-
p. ch. Soľ, korenie
-
p. ch. Muškátový oriešok
Popis
Skôr či neskôr príde čas, kedy si sa rozhodnete, že si urobíte domáce klobásy. Namiesto ich kupovania a rozmýšľania, či sú skutočne dobré, si ich môžete pripraviť doma týmto jednoduchým spôsobom.A najlepšie natom je, že viete čo jete!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Štvrtinu z mäsa si pomeľte v mlynčeku na mäso a zvyšok si narežte spolu so slaninou na malé kúsky. Pripravte si 4 črevá – každé z nich s dĺžkou 1 m. |
2
Hotovo
|
Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vložte na noc do chladničky. |
3
Hotovo
|
Vychladenú zmes plňte do pripravených čriev. Tie vložte do vrecka na pečenie a pečte pri 200 stupňoch 20 minút. Následne klobásy vyberte z vrecka a pečte ďalších 30-40 minút. |
4
Hotovo
|
Čo sa týka korenia, môžete do zmesi pridať cesnak a milovníci ostrejších chutí aj čili papričky, ale opatrne! Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku! |