• Home
  • Koláče
  • Najlepšie máčané kokosové rezy, nielen na Vianoce! Tento recept nemá konkurenciu…
0 0
Najlepšie máčané kokosové rezy, nielen na Vianoce! Tento recept nemá konkurenciu…

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

4 ks Vajcia
1 bal. Vanilkový cukor
200 g Cukor
200 ml Mlieko
200 g Hladká múka
1 bal. Prášok do pečiva
Na polevu
350 ml Mlieko
100 g Horká čokoláda
3 pl Kakao
3 pl Kryštálový cukor
150 g Maslo
250-300 g Strúhaný kokos

Najlepšie máčané kokosové rezy, nielen na Vianoce! Tento recept nemá konkurenciu…

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Na polevu

Popis

Zdieľať

Poznáte recept na vanilkové kocky máčané v čokoládovej poleve a obaľované v kokose? U nás sa tento recept nazýva aj kokosoví ježkovia a vlastne ani neviem prečo. Sú skvelé pre hostí a potešia všetkých milovníkov kombinácie čokolády a kokosu.

(Visited 4 104 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najskôr si oddelíme do dvoch misiek bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny.

2
Hotovo

Žĺtky si zmiešame so zvyšným cukrom plus s vanilkovým cukrom. Postupne prisypávame múku, ktorú sme si predtým zmiešali s kypriacim práškom. Pridáme aj mlieko. Vzniknúť by nám malo hladké cesto. Následne po častiach primiešavame sneh. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 minút.

3
Hotovo

Upečený koláč necháme vychladnúť a pokrájame ho na menšie obdĺžniky. V menšom hrnci si roztopíme čokoládu v mlieku a pridáme kakao, cukor a maslo. V čokoládovej poleve obalíme všetky obdĺžniky a na záver ich obalíme v kokose.

4
Hotovo

Koláčiky môžeme aspoň na polhodinu umiestniť do chladničky, aby dobre stuhli. Skladujeme v suchu a chlade. Dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
VYNIKAJÚCE bravčové mäso z rúry – tento recept robíme doma už roky a nevieme si ho vynachváliť!
Ďalší
Netreba variť ani piecť! Babičkin “pamlsok” hotový za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni.
Predošlý
VYNIKAJÚCE bravčové mäso z rúry – tento recept robíme doma už roky a nevieme si ho vynachváliť!
Ďalší
Netreba variť ani piecť! Babičkin “pamlsok” hotový za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni.