Ingrendiencie
-
6-8 plátkov Bravčová panenka
-
2 kg Mleté bravčové mäso
-
2 krajce Chleba
-
4 ks Vajcia
-
200 g Syr
-
350 g Slanina
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Petržlenová vňať
Popis
Ste tiež veľkými milovníkmi mäsových pokrmov? Potom Vám dnešný recept ide priamo do rany. Prepečená a šťavnatá bravčová roláda, plnená mletým mäsom a syrom je neodolateľná. Navyše jej príprava je viac, než jednoduchá.
Pokiaľ ju pripravíte, pripravte sa na to, že sa po nej okamžite zapráši. Jej úžasnej chuti sa nedá absolútne odolať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Formu na srnčí chrbát si vyložíme slaninou. Posledné kúsky necháme visieť cez okraje formy. Na slaninu poukladáme polovicu plátkov mäsa a okoreníme. Potrieme vajcom a zasypeme syrom. |
2
Hotovo
|
Chleba si namočíme do vody alebo do mlieka. S mokrým chlebom potom zmiešame mleté mäso, vajcia, soľ, korenie, cesnak a petržlen. Zmes dáme na bravčové mäso. Na zmes poukladáme zvyšné bravčové plátky. Slaninu uložíme cez vrchné bravčové plátky. Prikryjeme alobalom. |
3
Hotovo
|
V predhriatej rúre takto pečieme asi 90 minút. Po 45 minútach odstráňte alobal a dopečte bez neho. Pečiete do chrumkava. |
4
Hotovo
|
Tento fantastický masový pokrm môžete podávať so zemiakmi, alebo s ryžou. Zdieľajte tento dokonalý recept na domácu šťavnatú bravčovú panenku aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú! |