Ingrendiencie
-
450 g Hladká múka
-
300 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
1 ks Žĺtko
Popis
Linecké koláčiky patria medzi tradičné pečivo, ktoré u nás nesmie chýbať žiadne Vianoce. Preto by každá dobrá gazdinka mala poznať recept na tie najlepšie linecké koláčiky. Dnes vám prinášame jeden recept, ako ho robili ešte naše babičky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Základom je cesto rýchlo zmiešať, aby sa maslo príliš nezmäklo. Do cesta pridáme aj trochu nemletého klinčeka, štipku citrónovej kôry (kvôli krajšej aróme) a rýchlo spracujeme. Cesto je dobré zabaliť do fólie a nechať odležať asi 1 hodinu v chladničke. |
2
Hotovo
|
Potom preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovolné tvary. Koláčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 stupňov 10-15 minút. |
3
Hotovo
|
Dôležité je používať na spájanie pečiva kyselkavé džemy, aby vynikla sladkosť pečiva. Vynikajúca je aj kombinácia s domácim kyselkavým slivkovým lekvárom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |