Ingrendiencie
-
Cesto
-
12 ks Vajcia
-
16 PL Práškový cukor
-
12 PL Polohrubá múka
-
6 PL Orechy
-
4 PL Sýtená minerálka
-
Soľ
-
2 PL Kakao
-
1 ks Prášok do pečiva
-
Krém
-
500 ml Mlieko
-
1 ks Vanilkový puding
-
6 PL Práškový cukor
-
2 ks Vanilkový cukor
-
300 g Margarín
-
150 g Mleté orechy
-
50 g Strúhaná čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si prvé cesto. Vymiešame 6 bielok z vajíčok s 1 štipkou soli a potom pridajme k tomu 8 pl cukru, keď sme už vymiešali aj s cukrom, pridáme aj pomleté orechy a 6 pl múky. S papierom na pečenie vyložíme plech, vlejeme tam cesto a upečieme na 180 stupňoch približne 30 minút. |
2
Hotovo
|
Pripravme si krém. Uvaríme 400 ml mlieka. V jednej mise zmiešame vanilkový pudingový prášok so 6 žĺtkamy ( ktoré nám ostali od prvého cesta ) a so 100 ml mliekom. To všetko zmiešame a potom primiešame k varenému mlieku, pridáme k nemu cukor a vanilkový cukor. Keď sa to uvarilo tak dáme dole zo sporáka a necháme vychladnúť. Margarín vymiešame na penu a potom pridáme ku krému aj s pomletými orechmi. |
3
Hotovo
|
Upečené kakaové cesto položíme na tácku a natrieme polovicou krému a na vrch krému dáme upečené cesto s orechmi a na ten vrch zvyšok krému. Keď je torta poskladaná, tak vrch posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme jeden deň postáť, aby cesto zmäklo. Na druhý deň krájame, dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |