Ingrendiencie
-
Mrkvový korpus
-
3/4 hrnčeka Hladká múka
-
1,5 hrnčeka Olej
-
2 hrnčeky Krupicový cukor
-
6 ks Vajcia
-
1 pl Vanilková esencia
-
2 čl Mletá škorica
-
2čl Jedlá sóda
-
2 čl Soľ
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1/2 čl Muškátový oriešok
-
štipku mletých Sušené klinčeky
-
2 hrnčeky Strúhaná mrkvy
-
240 g Ananásový kompót
-
1 hrnček Vlaš.orechy sekané
-
Krém s vanilkou
-
700 g Krémový syr
-
220 g Maslo
-
1 pl Vanilková esencia
-
1/2 čl Soľ
-
3 hrnceky Práškový cukor
Popis
Krásny a nenáročný mrkvový koláč, ktorý budete mať za hodinku pripravený na servírovanie :). Môžete ho pripraviť ako veľkonočné pohostenie pre hostí či jednoduchú narodeninovú tortu.
- Čas prípravy: 1 h
- Porcie: 23 cm torta
Postup receptu
1
Hotovo
|
KorpusPredhrejte rúru na 180 ° C. |
2
Hotovo
|
Premiešajte len tak, aby bolo cesto zmiešané a hladké. |
3
Hotovo
|
Pripravené cesto rozdeľte medzi tri formy, zarovnajte povrchy a pečte približne 25 až 30 minút alebo kým špajdla zapichnutá do stredu nevyjde čistá. |
4
Hotovo
|
KrémV miske zmiešajte krémový syr s maslom a rozšľahajte dohladka. |
5
Hotovo
|
Postupne za stáleho miešania pridávajte cukor, kým ho všetok nespotrebujete. Môžete ho pridať aj viac, ak si prajete hustejší krém. |
6
Hotovo
|
Pripraveným krémom natrite jednotlivé vrstvy korpusu, naskladajte na seba a zvyškom krému potrite povrch torty. |