Ingrendiencie
-
1 čl mletej Káva
-
50-60 ml Voda
-
p.ch. Cukor
Popis
Moja sestra je obrovskou milovníčkou kávy. Bez nej nedokáže začať deň a po príchode z Turecka mi konečne prezradila, ako si ju pripravuje. Na to, aby bola káva chutná a plná vône, nepotrebujete tú najdrahšiu odrodu, ktorú nájdete v obchode.
Keď som ju vyskúšala aj ja, uvedomila som si, že ju chcem piť každé ráno! Tak aromatická a osviežujúce…nič lepšie som doteraz nemala.
Prečítajte si krok za krokom recept na prípravu tureckej kávy.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Je nutné, aby boli kávové zrna pomleté čo najjemnejšie. |
2
Hotovo
|
Priveďte k varu a odstráňte z ohňa v tom momente, keď sa na povrchu začne tvoriť pena od krajov až k stredu. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Šálka by mala byť pred servírovaním kávy ohriata. Nalejte do nej horúcu vodu a nechajte minútu pôsobiť. Neodporúča kávu nalievať do studenej šálky, pretože to negatívne ovplyvní jej chuť. Ukazovateľom správne pripravenej kávy je pena. Nemala by sa roztekať a mala by držať tvar na lyžičke na niekoľko sekúnd. |
5
Hotovo
|
Pitie „turka“ by malo byť pomalé a každý glg je najlepšie zapiť ľadovou vodou, čo značne zlepší chuť kávy. Ku káve sa väčšinou podáva chalva, lokum, med alebo ďatle. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |