Ingrendiencie
-
Na cesto
-
240 g Kyslá smotana
-
250 g Maslo
-
1/2 čl Jedlá sóda
-
300 g Hladká múka
-
Na plnku
-
p.p. Mletý mak
-
p.p. mleté vlaš.orechy
-
p.ch. Práškový cukor
Popis
Jemné, nadýchané rožteky so smotanovým nádychom nenechajú ľahostajným asi nikoho. Kúzlo spočíva v tom, že sú skutočne jednoduché na prípravu! Tento recept si už vyžiadalo mnoho mojich priateľov.
Sú ako stvorené k čaju alebo kávičke, pretože sú chrumkavé a plnené tou najlepšou plnkou. Majú však jednu nevýhodu – zo stola vám zmiznú veľmi rýchlo!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najskôr do misky nasypte múku, pridajte chladené a nakrájané maslo na kúsky. Rukami spracujte maslo a múku. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Pripravte si makovú plnku. Pomletý mak zalejte trochou horúcej vody a nechajte vylúhovať 10 minút. Následne za stáleho miešania pridávajte cukor podľa chuti. |
4
Hotovo
|
Na prípravu orechovej náplne si mleté vlašské orechy zmiešate s cukrom. Ja na mletie používam valček na cesto a dosku, pretože je to rýchlejšie a získam aj viac oleja z vlašských orechov. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Rohlíčky pečte približne 15 minút pri 180 stupňoch. Dohliadnite, aby sa neprepiekli a nevysušili. Hotové pečivo ešte posypte práškovým cukrom. |
8
Hotovo
|
Ideálne náplňou sú ovocné džemy, marmelády, nasekané sušené ovocie alebo mletá škorica s tvarohom. Jednoducho, plnku nechajte na svoje chuťové poháriky a možno si aj vy sami vymyslíte zaujímavú kombináciu! Prajeme dobrú chuť vám i vašim blízkym a nezabudnite sa s nimi podeliť o tento recept ! |