Ingrendiencie
-
1 kg Nové zemiaky
-
3 ks Granulový cesnak
-
1 PL Citrónová kôra
-
3 PL Slnečnicový olej
-
50 g Maslo
-
1 zväzok Petržlenová vňať
-
štipku rozmarín sušený
-
štipku Sušene oregáno
-
p.ch. Soľ, korenie
-
50 ml Biele víno
Popis
Počas sezóny mladých zemiačikov by bolo hriechom nepripraviť si ich aspoň raz týždenne. Takéto zemiaky výborne chutia aj samotné, osolené a s maslom. No ešte lepšie budú upečené na voňavom cesnaku a víne!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Nove zemiačiky netreba lúpať, stačí ich len umyť a drsnou častou hubky na čistenie riadu trochu pretrieť. Takto umyté zemiačiky pokrájajte na stredne veľké kúsky. |
2
Hotovo
|
Petržlenovú vňať si nasekajte na drobno, zmiešajte s oreganom, rozmarínom a citrónovou kôrou, pridajte biele víno, olej a pretlačte cesnak. Na záver prisypte soľ a korenie a dôkladne premiešajte. |
3
Hotovo
|
Potom po častiach do zmesi sypte zemiaky, ktoré v nej dobre vykúpte, preložte na pekáč a na záver na vrch zemiačikov pridajte nakrájané maslo. |
4
Hotovo
|
Zemiaky pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút a vedľa pečenia postupne prilievajte zostávajúce marinádu z vína, cesnaku a byliniek. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |