Ingrendiencie
-
450 g Krupicový cukor
-
Mlieko
-
Šľahačková smotana
-
Sirup
-
75 ML Ríbezľový likér (Creme de Cassis)
Popis
Nasledujúci recept je jeden z mnohých kde je medzi ingredienciami zlatý sirup. Zlatý sirup kúpite v obchodoch s biopotravinami a so zdravou výživou, môžete použiť špaldový, datľový alebo sirup z agávy. Domáce ríbezľové cukríky sú sladkou maškrtou hlavne pre dospelých, kedže sa do receptu pridáva ríbezľový likér. Vhodné aj ako darček.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Formu s rozmermi 18 x 18 cm vystelieme papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
Zmiešame cukor, mlieko, smotanu a zlatý sirup. Privedieme do varu a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Varíme ďalej, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C. |
3
Hotovo
|
Stiahneme z ohňa a necháme chladnúť asi 10 minút. Potom šľaháme elektrickým šľahačom asi 3 minúty na hustú a matnú zmes. Pridáme likér a ozdobne zamiešame do zmesi. |
4
Hotovo
|
Nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote sadnúť asi 2 hodiny. |
5
Hotovo
|
Potom vyklopíme a nakrájame na kocky. |