Ingrendiencie
-
Cesto
-
1 hrnček Polohrubá múka
-
2 ks Vajcia
-
200 g Smotana
-
1/2 plech. Kondenzované mlieko
-
1/2 tab. Horká čokoláda
-
3 pl Kakao
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1/2 hrnčeka Práškový cukor
-
Krém
-
100 g Maslo
-
1/2 plech. Kondenzované mlieko
-
1 /2 tab. Horká čokoláda
-
Poleva
-
3 pl Instantná káva
-
3 pl Krupicový cukor
-
1/2 hrnčeka Horúca voda
Popis
Pripravte si podľa nášho receptu famóznu, krémovú tortu s karamelovou náplňou a kávovou polevou. Torta je úžasne vláčna a bohatá chuť karamelu, spoločne s čokoládou je úplne neodolateľná.
Veľké plus tkvie v tom, že príprava torty nie je vôbec zložitá. Na tejto dobrote si pochutí každý!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vyšľahajte si do hladkej peny vajcia s cukrom. Zmiešajte si všetky ďalšie suroviny na cesto. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Cesto nalejte do formy, vyloženej papierom na pečenie a upečte. Upečený korpus si pozdĺžne rozrežte na 3 pláty. |
2
Hotovo
|
Nechajte zmäknúť maslo na izbovú teplotu, pridajte mlieko a rozpustenú čokoládu. Všetko zmiešajte pomocou mixéra. |
3
Hotovo
|
Zmiešajte si tiež všetky suroviny určené na polevu. |
4
Hotovo
|
Teraz zostavte tortu. Jeden plát korpusu vždy potrite krémom a pridajte ďalší plát. Takto pokračujte so všetkými plátmi a so všetkým krémom. Nakoniec pridajte polevu. |