Ingrendiencie
-
9 plátkov Lasagne cestoviny
-
4 1/2 hrnčeka Kuracie mäso
-
1 1/2 hrnčeka Šunka
-
1 1/2 - 2 hrnčeka Slanina
-
3 hrnčeky Strúhaný syr
-
110 g Maslo
-
1/ hrnčeka múka
-
4 hrnčeky Mlieko
-
1 čl Sušený cesnak
-
1 čl Cesnaková soľ
-
1/2 čl Soľ
-
1/4 čl Biele mleté korenie
-
480 g Krémový syr
Popis
Lasagne tentoraz s obmenou v podobe kuracieho mäsa a s krémovou omáčkou plnou syra as vôňou cesnaku. Syrovú chuť skvele doplňuje orestovaná šunka a slanina.
- Doba prípravy: 2 h
- Porcie: 4 – 6
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Vo veľkej panvici rozpustite maslo a potom pridajte múku. Varte približne minútu a prilejte mlieko. |
3
Hotovo
|
Potom pridajte strúhaný syr a rozmiešajte dohladka. Panvicu zložte z platne. |
4
Hotovo
|
Na dno formy vložte tri pláty Lasan. Tretinu kuracieho mäsa rozložte na pláty, prikryte tretinou množstvo šunky a omáčky. Posypte tretinou množstvo syra a slaniny. |
5
Hotovo
|
Zopakujte ešte dvakrát a potom vložte do rúry a pečte 45 až 60 minút alebo dozlatista. |