• Home
  • Krémy
  • Krupicový krém do pečených aj nepečených dezertov
0 0
Krupicový krém do pečených aj nepečených dezertov

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 šálky Mlieko
4 pl Krupica
2,5 pl Kryštálový cukor
100 g Maslo
1 bal. Vanilkový cukor
1 ks Žĺtko

Krupicový krém do pečených aj nepečených dezertov

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak obľubujete krémové dezerty s jednoduchou a rýchlou prípravou, vyskúšajte lahodný krém z krupice, mlieka a masla. Jeho príprava je skutočne jednoduchá a vaše obľúbené dezerty dotiahne do dokonalosti. Prípadne si ho môžete dať len tak, ako chutný krém s ovocím a piškótami.

(Visited 1 084 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanikovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

2
Hotovo

Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a všľaháme maslo.

3
Hotovo

Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Nájdete doma 300g tvarohu? Ukážeme Vám aký chutný kôprový zázrak si viete z neho vykúzliť.
Ďalší
Lahodné zemiakové harmoniky so slaninou a syrom majú nielen dokonalú a lákavú vôňu, ale aj chuť!
Predošlý
Nájdete doma 300g tvarohu? Ukážeme Vám aký chutný kôprový zázrak si viete z neho vykúzliť.
Ďalší
Lahodné zemiakové harmoniky so slaninou a syrom majú nielen dokonalú a lákavú vôňu, ale aj chuť!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here