Ingrendiencie
-
2 šálky Mlieko
-
4 pl Krupica
-
2,5 pl Kryštálový cukor
-
100 g Maslo
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 ks Žĺtko
Popis
Ak obľubujete krémové dezerty s jednoduchou a rýchlou prípravou, vyskúšajte lahodný krém z krupice, mlieka a masla. Jeho príprava je skutočne jednoduchá a vaše obľúbené dezerty dotiahne do dokonalosti. Prípadne si ho môžete dať len tak, ako chutný krém s ovocím a piškótami.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanikovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. |
2
Hotovo
|
Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a všľaháme maslo. |
3
Hotovo
|
Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |