Ingrendiencie
-
200 ml Kefír
-
50 g Práškový cukor
-
1 ks Vajcia
-
50 g Maslo
-
1 ČL Prášok do pečiva
-
500 g Polohrubá múka
-
na posypanie Práškový cukor
-
na vyprážanie Olej
Popis
Pripravte si na raňajky tie najlahodnejšie sladkasté rožteky pripravené z kefíru. Cukru v recepte nájdete minimálne množstvo. Sú úžasne chrumkavé a ich príprava Vám nezaberie takmer žiadny čas. Jediné, pri čom sa musíte trochu otáčať, je finálne vyprážanie, inak sú rožky takmer bezpracné.
Cesto je kypré, vláčne a kôrka dokonale prepečená. Jednotlivé sústa sa Vám rozplynú na jazyku. Teraz už pre sladké rožky, ktoré máte v pláne servírovať na raňajkový stôl, nemusíte behať do vzdialeného obchodu. Vďaka nášmu receptu si ich môžete pripraviť kedykoľvek.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vymiešame vajcia s cukrom. Pridáme kefír a zamiešame. Rozpustíme maslo a pridáme k zmesi. Dôkladne premiešame. |
2
Hotovo
|
Kypriaci prášok spojíme s múkou a tiež pridáme do zmesi. Vymiesime si vláčne cesto. Cesto si vyvaľkáme do veľkého kruhu. Ten narežeme na prúžky. Prúžky narežeme na malé jednotlivé ďalšie prúžky. Čo prúžok, to kus. Malé prúžky zrežeme do tvare kosoštvorca a doprostred vyrežeme malý otvor. |
3
Hotovo
|
Otvorom prestrčíme vždy len 2 okraje prúžkov, tak vznikne požadovaný tvar. |
4
Hotovo
|
Do panvice nalejeme dostatočné množstvo slnečnicového oleja. Každý rohlíček smažíme na rozpálenom oleji po dobu dvoch minút. |
5
Hotovo
|
Keď máte hotovo, môžete rožky posypať práškovým cukrom. |