Ingrendiencie
-
6 ks Zemiaky
-
4-5 nožičiek Zelená cibuľka
-
1 ks Červená paprika
-
1 ks Mrkva
-
1 ks Vajcia
-
na vyprážanie Olej
-
4 pl múka
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajce, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak, či onak, takéto placky robíme často a tak sa zdá, že sme sa ich už objedli. Ak máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské placky.
Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takejto zeleninovo zemiakovej dobroty sa najedia aj vaše deti. Sú totiž také farebné, až máte pocit, že sú lentilkové.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte takisto na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. |
2
Hotovo
|
Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, prisypte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Smažte na vyhriatej panvici ako klasické placky do zlatista. |
3
Hotovo
|
Podávajte so smotanou, alebo smotanovo – bylinkovým dipom. Prajeme dobrú chuť! |