Ingrendiencie
-
7 ks staršie rožky
-
200 ml Mlieko
-
100 ml Olej
-
2 ks Vajcia
-
1 PL Petržlenová vňať
-
p. ch. Soľ
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne rukou premiešame. |
2
Hotovo
|
Do hrnca dáme variť vodu. Zarobenú mäsu vložíme do väčšieho mikroténového vrecka. Vyformujeme ho do tvaru valca. Vrecko musí byť dostatočne pevné. Uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút. |
3
Hotovo
|
Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky. Knedla je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe. |