Ingrendiencie
-
100 g Biela čokoláda
-
400 ml Mlieko
-
100 ml Šľahačková smotana
-
1 ks Vanilkový cukor
-
2 pl Vaječný likér
-
p.ch. Mletá škorica
Popis
V období zimy a Vianočného obdobia sa radi zahrejeme pri šálke horúceho nápoja. Horúca biela čokoláda, pripomínajúca sneh. Typicky likér v tomto období a štipka škorice, dodáva nápoju to správne zimné čaro. Vyskúšajte vymeniť vaječný likér za kokosový. Ak chcete pripraviť túto sladkú dobrotu deťom, tak vynechajte vaječný likér.
(Visited 335 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mlieko so smotanou na šľahanie a vanilkovým cukrom zohrejeme. Následne pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Nakoniec pridáme vaječný likér a premiešame. Čokoládu odstavíme z ohňa skôr ako sa začne variť. |
2
Hotovo
|
Horúcu čokoládu nalejeme do pohárov a posypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. |