Ingrendiencie
-
300 g Fazuľka
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Mrkva
-
240 g Paradajky
-
4 ks Klobása
-
20 ml Slnečnicový olej
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Červené korenie
-
p.ch. Bobkový list
Popis
Fazuľa je nielen veľmi chutná, ale aj výživná a nášmu telu prospešná. Odborníci na výživu dokonca tvrdia, že by sme fazuľa mali jesť aspoň 3x týždenne. Väčšina z nás sa však v tomto smere stále zanedbáva.
Dnes Vám ukážeme vynikajúci recept na fazuľu s klobásou a zeleninou. Chuť tohto jedla je tak báječná, že si takto upravenú fazuľu budete chcieť dopriať naozaj 3x týždenne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Fazuľa nechajte namáčať vo vode 6-8 hodín. Potom fazuľu scedíme. Dajte fazuľu na panvicu a zalejte vodou. Zhruba litrom. Musí byť úplne ponorená. |
2
Hotovo
|
Na malé kúsky nakrájame cibuľu a mrkvu. Na väčšie kúsky nakrájame klobásy. Paradajky olúpeme a roztlačíme. |
3
Hotovo
|
Na panvici si rozpálime olej. Na nej osmažíme cibuľu, do sklovita. Potom pridáme mrkvu a klobásy. Smažíme zhruba 3 minúty. |
4
Hotovo
|
Potom pridáme paradajkový pretlak, ktorý vznikol z paradajok. Osolíme, okoreníme. Na panvici zohrievame a dôkladne premiešame. Počkáme, až sa fazuľa uvarí a zmizne väčšina vody. |
5
Hotovo
|
Potom prikryte pokrievkou a duste približne 15 minút. Máte hotovo. |