Ingrendiencie
-
240 g Mletý mak
-
2 pl Olej
-
110 g Práškový cukor
-
80 g Krupicový cukor
-
1 čl Mletá škorica
-
0,5 čl Sušené klinčeky
-
1 čl Prášok do pečiva
-
6 ks + Vajcia
-
4 ks Bielka
-
z 1 ks Citrónová kôra
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vo veľkej mise zmiešajte dôkladne mak, škoricu, práškový cukor, klinčeky a prášok do pečiva. Pridáme do makovej zmesi olej a vajcia, citrónovú kôrou. Všetko poriadne vymiešame, kým zmes začne mierne peniť. |
2
Hotovo
|
Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a ešte šľahajte, kým bielky nie sú tuhé. Bielka opatrne vmiešame do makovej hmoty. |
3
Hotovo
|
Plech alebo tortovú formu vymažeme tukom a vylejeme cesto.. Vložte formu do predhriatej rúry a pečieme asi pri 170 stupňov a pečieme dozlata. |
4
Hotovo
|
Tortu môžeme poliať s citrónovím krémom. |