Ingrendiencie
-
1,3 -1,5 kg Kuracie mäso
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
30g Číra želatína
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Dnes sa s Vami podelíme o recept na chutný studený predkrm z kuracieho mäsa, ktorý je známy tiež pod názvom tlačenka. Perfektne zapadne do vašich chuťových buniek a spolu s krajcom chleba vytvorí výbornú kombináciu.
Navyše príprava bude jednoduchá a finančne nenáročná. Táto tlačenka je chutnejšia ako tie bežné, ktoré sa predávajú v obchodoch. Okrem toho, budete vedieť, z akých ingrediencií sa bude skladať a preto sa nemusíte obávať žiadneho nebezpečenstva.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie mäso vložte do hrubostenného hrnca alebo panvice. Nepridávajte žiadny olej len trochu vody, prikryte pokrievkou a pri miernej teplote varte mäso vo vlastnej šťave. |
2
Hotovo
|
Rozpustite si želatínu v teplej vode podľa návodu na obale. |
3
Hotovo
|
Rozpustenú želatínu zmiešajte s vývarom. Orechy zľahka osmažte na suchej panvici podľa vašich predstáv a obľúbené chuti. |
4
Hotovo
|
Vezmite si čistú plastovú fľašu, odrežte hrdlo a naplňte ju vychladenú zmesou. Fľašku vložte do chladničky na niekoľko hodín (až do úplného stuhnutia). Keď je tlačenka dostatočne stuhnutá, jemne ju odstráňte rozrezaním fľaše. |
5
Hotovo
|
Receptúra sa môže líšiť, napríklad pridaním opražené cibuľky, mrkvy, hrášku alebo kukurice. Tiež môžete kuracie mäso nahradiť hovädzím alebo bravčovým (v tomto prípade potrvá dusenie o niečo dlhšie). Podeľte sa o tento lahodný a výdatný recept aj s vašimi blízkymi. Dobrú chuť! |