Ingrendiencie
-
1 šálka Voda
-
1 pl Kryštálový cukor
-
3 pl Olej
-
1/ čl Soľ
-
10 g Sušené droždie
-
3 šálky Hladká múka
-
3 ks Strúčiky cesnaku
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske zmiešame olej, vodu, cukor, soľ, sušené droždie. Premiešame a pridáme múku. Spracujeme hladké cesto, do ktorého podľa potreby pridáme ešte vodu alebo múku. Záleží na kvalite múky. |
2
Hotovo
|
Cesto by malo byť pružné a nemalo by sa lepiť na stenu misky. Najskôr začnite miešať drevenou vareškou, potom pracujte rukami. Cesto tak bude mať tú správnu teplotu, preto sa neodporúča používať elektrický mixér. |
3
Hotovo
|
Z cesta vytvarujeme menšie bochníčky, ktoré potrieme olejom z každej strany a ukladáme ich na vymastený pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Ešte pred pečením ich môžete na vrchu rozrezať ostrým nožom do tvaru kríža. |
4
Hotovo
|
Cesnak prelisujeme do misky, zalejeme ho vriacou vodou a touto cesnakovou pastou potrieme ešte horúce bochníky. |
5
Hotovo
|
Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |