Ingrendiencie
-
CESTO
-
1 šálka Kefír
-
1/2 čl Cukor
-
1/2 čl Jedlá sóda
-
1/2 čl Soľ
-
2,5 šálky Hladká múka
-
NÁPLŇ
-
150 g Tvrdý syr
-
200 g Tvaroh
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p.p. Olej
Popis
Ľahko by ste si mohli tieto chutné placky spliesť s langošami. Langoše to však nie sú ani zďaleka. Čo sa oleja týka, v týchto plnených plackach ho nájdete úplné minimum, zatiaľ čo u langošov je oleja podstatne viac.
Uvidíte že na tejto dobrote si pochutí celá Vaša rodina. Jedná sa o skvelý recept, ktorý sa hodí pre každú príležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Prelisujeme si cesnak. Syr si nastrúhame a zmiešame s tvarohom a prelisovaným cesnakom. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú na pomúčenej doske vyformujeme do tvaru kruhu, alebo gule. Na ½ kruhu navrstvíme plnku a prekryjeme druhou časťou cesta a vznikne nám tvar polkruhu. Okraje cesta pritlačíme poriadne prsty, aby náplň nevykukla von. |
3
Hotovo
|
Prelisujeme si cesnak. Syr si nastrúhame a zmiešame s tvarohom a prelisovaným cesnakom. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú na pomúčenej doske vyformujeme do tvaru kruhu, alebo gule. Na ½ kruhu navrstvíme plnku a prekryjeme druhou časťou cesta a vznikne nám tvar polkruhu. Okraje cesta pritlačíme poriadne prsty, aby náplň nevykukla von. |
4
Hotovo
|
Takto si postupne vytvarujeme a pripravíme všetky placky. Na panvici si rozohrejeme olej a smažíme vždy dve placky. Placky smažíme z oboch strán do zlatista. Môžete podávať s kyslou smotanou. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |