Ingrendiencie
-
Svetlé cesto
-
6 ks Bielka
-
6 PL Kryštálový cukor
-
6 PL Polohrubá múka
-
1 PL Olej
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Tmavé cesto
-
6 ks Žĺtko
-
6 PL Kryštálový cukor
-
6 PL Polohrubá múka
-
2 PL Kakao
-
1 PL Olej
-
100 ml Mlieko
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Na poliatie
-
500 ml Mlieko
-
5 PL Kryštálový cukor
-
Krém
-
1 liter Mlieko
-
3 bal. Čokoládový puding
-
10 PL Kryštálový cukor
-
250 g Maslo
-
Ďalej
-
500 ml Šľahačková smotana
-
100 g Čokoláda
Popis
Lahodné rezy s čierno bielym cestom. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte nastrúhaná čokoláda.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm. |
2
Hotovo
|
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. |
3
Hotovo
|
Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor. |
4
Hotovo
|
KrémKlasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding. |
5
Hotovo
|
Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. Zdroj: Coolinarika |