Ingrendiencie
-
Cesto
-
220 ml Olej
-
50 ml Mlieko
-
2 čl Vanilková esencia
-
3 ks Vajcia
-
200 g Hladká múka
-
100 g Trstinový cukor
-
2 čl Prášok do pečiva
-
2 pl Kakao
-
p.ch. Citrónová kôra
-
Krém
-
400 ml Mlieko
-
2 pl Trstinový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
1 bal. Vanilkový puding
-
2 pl Kukuričný škrob
-
1 ks Vajcia
-
2 čl Vanilková esencia
-
100 ml Šľahačková smotana
-
50 g Čokoláda na varenie
-
Ďalej budeme potrebovať:
-
70 ml Mlieko
-
1 pl Rum
-
4-5 pl Nutella
-
100 g Čokoláda na varenie
-
200 ml Šľahačková smotana
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misky si dáme všetky tekuté suroviny – nalejeme olej, mlieko, vanilkový extrakt a vajíčka. Dôkladne zmiešame a vyšľaháme. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, t. j. múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru – všetko spolu premiešame. Tekuté ingrediencie postupne pridávame do sypkých a miešame. Keď dostaneme krémovú hmotu, rozdelíme si ju na 2 časti v pomere 1:2. Do menšej časti si prisypeme kakao a premiešame. |
2
Hotovo
|
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaovú hmotu a na ňu navrstvíme (opatrne) bielu hmotu. Pomocou špáradla si urobíme mramorový efekt a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minút. |
3
Hotovo
|
Keď máme koláč upečený, vyberieme ho z trúby ale nevyberáme ho z formy. V šálke si rozrobíme mlieko s rumom a nutellou. Touto zmesou polejeme celý korpus a necháme vychladiť (môžeme vložiť aj do chladničky na malú chvíľku). |
4
Hotovo
|
Pripravíme si krém. V mlieku si roztopíme hnedý cukor spolu s vanilkovým cukrom. Následne pridáme puding, rozšľahané vajíčko a kukuričný škrob. Spolu všetko varíme až do zhustnutia. Keď máme uvarený puding, necháme ho vychladnúť (najlepšie na izbovú teplotu). |
5
Hotovo
|
Keď nám puding vychladne, pridáme vanilkový extrakt a premiešame. Osobitne si vyšľaháme smotanu a následne si zmiešame puding so šľahačkou. Nastrúhame čokoládu na hrubom strúhadle a spojíme. |
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |