Ingrendiencie
-
6 ks Vajcia
-
2 pl Horúca voda
-
150 g Práškový cukor
-
60 g Polohrubá múka
-
50 g mleté vlaš.orechy
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
-
400 ml Mlieko
-
1 bal. Vanilkový puding
-
200 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
2-3 ks Banán
-
p.ch. Čokoláda na varenie
-
p.ch. Šľahačková smotana
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielka od žĺtkov si oddelíme. Žĺtka zmiešame s pr. cukrom (75 g) a poriadne vymiešame. Pridáme postupne 2 PL vriacej vody a miešame dovtedy, kým nám hmota nebude tvoriť jeden celok. Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a vanilkový cukor. Do žĺtkovej hmoty postupne prisypeme múku, vlašské orechy a poriadne premiešame. Do tejto hmoty primiešame vyšľahané bielka a jemne miešame vareškou. |
2
Hotovo
|
Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, približne 20 minút. Keď máme cesto upečené, vyberieme ho z trúby a hneď ho vyložíme na navlhčenú utierku posypanú pr. cukrom a zrolujeme. Necháme jemne vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Medzitým, ako nám chladne zrolované cesto si pripravíme plnku. V mlieku si uvaríme puding a necháme ho vychladiť. Maslo si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Miešame mixérom dovtedy, kým nemáme krásnu krémovú hmotu. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a primiešae do vyšľahanej plnky. Plnku si necháme odležať v chladničke minimálne pol hodinku. |
4
Hotovo
|
Z cesta odstránime utierku, natrieme naň vychladnutý krém a naukladáme pozdĺž celého korpusu banány. Cesto zrolujeme, ozdobíme šľahačkou, posypeme vlašskými orechami a rozpustenou čokoládou. |
5
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |