Ingrendiencie
-
1 ks Cuketa
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
hrsť mleté vlaš.orechy
-
p.p. Olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Cuketa je vskutku úžasná zelenina a v súčasnosti veľmi populárna. Nielenže ju teda teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúca a ľahká na prípravu. Ak ste teda aj Vy tejto zelenine prepadli a hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre Vás mám a nie hocijaký.
Cuketa spestrí Váš jedálniček, môžete ju totiž použiť ako ako prílohu k mäsám, tak ako jednohubku. Nutné dodať, že s bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu dnešnému receptu.
Vyprážaná cuketa s cesnakom a orechmi bude teraz konkurovať i Vašim najlepším mäsovým receptom. Pýtate sa sami seba, či je to vôbec možné? No skúste to a uvidíte!
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte najemno a vlašské orechy rozmixujte, prípadne posekajte nadrobno nožom. V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte. Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšia, aspoň podľa našich skúseností! Vďaka orechom totiž získa neobvyklú chuť a Vaša kuchyňa tak bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť aj najmladším členom rodiny, ktorí zeleninu zrovna v obľube nemajú. Neveríte? Vyskúšajte! |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť prajeme! |