Ingrendiencie
-
200 g Hladká múka
-
300 g Polohrubá múka
-
600 ml Voda
-
Ďalej budeme potrebovať
-
2-3 kocky Krémový syr
-
p.ch. Slanina
Popis
Výborný tip na halušky trochu inak – takto ultra jednoducho som sa ich naučila v Maďarsku a iné už nerobím.
Vyskúšajte nahradiť zemiaky a vajcia jednou špeciálnou prísadou – taveným syrom. Sú výborné a pripravíte ich skutočne za pár minút.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do väčšej misy nasypeme obe druhy múky, uprostred urobíme jamku a nalejeme do nej vodu. Vareškou miešame, kým nevznikne jednotné cesto. |
2
Hotovo
|
Cesto by malo byť vláčne a jemné. Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa Vám halušky nerozvarili vo vode. Pomocou haluškovača hádžeme do vriacej vody. Varíme krátko, asi len 5 minút. |
3
Hotovo
|
Potom scedíme a ešte horúce premiešame s taveným syrom (halušky príliš dlho necedíme, aby si zachovali trochu vody). Pridáme pár kvapiek tuku, ktorý sa nám vypiekol zo slaniny a premiešame, dochutíme soľou podľa chuti. |
4
Hotovo
|
Druhú várku môžeme urobiť napríklad ako klasiku s bryndzou a slaninou. Tieto halušky sú skutočná dobrota! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |