Ingrendiencie
-
Na cesto
-
6 ks Bielka
-
6 pl Cukor
-
6 pl Hladká múka
-
3 pl Kakao
-
40 g Prášok do pečiva
-
Na plnku
-
6 dcl Mlieko
-
6 ks Žľtky
-
10 pl Cukor
-
1 bal. Vanilkový puding
-
3 pl múka
-
250 g Margarín
-
Na vrch
-
5 dcl Šlahačka
-
1 dcl Mlieko
-
či škoricu na ozdobu Kakao
Popis
Občas nás prepadne chuť na čosi sladké, no zároveň na nás spoza pleca v plnej sile zaútočí lenivosť. V takých chvíľach niet nad rýchle recepty, ktoré potešia každý mlsný jazyk a dobrota zmizne zo stola len taký fukot. Preto sme si pre vás pripravili naozaj jednoduchý recept na vynikajúci dezert, ktorý sa urobí takmer sám. Čo sa týka ingrediencií, mali by ste všetky nájsť v kuchyni či špajzi.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V prvom rade oddelíme žĺtky od bielkov, pričom vyšľaháme z bielkov sneh za pomalého pridávania cukru. Ďalej si zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a pomaly primiešame do vyšľahaných bielkov s cukrom. Cesto nalejeme do vopred vymasteného plechu, prípadne vyloženého papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 180 ° C približne 10 minút. |
2
Hotovo
|
Dáme variť mlieko a pridáme puding, múku, žĺtky a cukor. Puding necháme vychladnúť a neskôr k nemu pridáme margarín, ktorý pridávamame naozaj pomaly do vychladenej zmesi. |
3
Hotovo
|
Dáme variť mlieko a pridáme puding, múku, žĺtky a cukor. Puding necháme vychladnúť a neskôr k nemu pridáme margarín, ktorý pridávamame naozaj pomaly do vychladenej zmesi. |