Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
150 g Morčacie mäso
-
1 ks Cibuľa
-
300 ml Smotana na varenie
-
100 g Parmezán
-
1 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
2-3 plátky Slanina
-
p.ch. Maslo
Popis
Špagety Carbonara iste každý pozná. Počuli ste už však o zemiakoch Carbonara? Ide o smotanové zemiaky s mäsom, cibuľou a parmezánom. Tento recept si zamilujete už len preto, že všetko navrstvíme do zapekacej misky a viac sa o zemiaky nestaráte.
Potom už si na tanieri vychutnáte jemné smotanové zemiaky, ktoré po Vás rodina bude vyžadovať často.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Predhrejte si rúru na 200 stupňov a prichystajte si zapekaciu misu. Zemiaky oškrabeme a vcelku ich uvaríme v osolenej vode. Dajte si pozor, aby ste ich nerozvarili. |
2
Hotovo
|
Cibuľu nakrájajte na drobno a na oleji v panvici smažte, než sklovita. K nej potom pridajte morčacie mäso. Slaninu opražte na inej panvici. |
3
Hotovo
|
Na zemiaky teraz dajte plátky masla. Potom pripravené zemiaky s maslom zalejte smotanovou omáčkou. Túto omáčku zasypeme cibuľou. |
4
Hotovo
|
Pred koncom vytiahnite, zasypte parmezánom a nechajte ešte chvíľu dopiecť. |