Ingrendiencie
-
3 ks Vajcia
-
200 g Práškový cukor
-
100 ml Olej
-
250 ml Mlieko
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
250 g Polohrubá múka
-
1 pl Kakao
-
50 g Čokoláda na varenie
-
p.ch. Kokosová múka
Popis
Ak ste niekedy boli v Austrálii, určite ste ochutnali tento jednoduchý a naozaj rýchly koláčik, ktorý sa medzi domácimi traduje už celé storočia. Nazýva sa Leamington a Austrálčania ho považujú už priam za dedičstvo. Celá veda spočíva v ľahkom nadýchanom ceste a kokose. Viete si predstaviť niečo jednoduchšie?
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske si zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor a všetko dobre vymiešajte s pomocou ručného mixéra. Približne po troch minútach šľahania pridajte 125 ml mlieka a miešajte ďalšie 3 minúty. Napokon pridajte olej, prášok do pečiva, múku a kokosovú múčku v takom množstve, aké máte radi. Koláč môže byť kokosovejší, ale po kokose môže len voňať. Vtedy dajte kokosu naozaj len trochu, stačí 20 g. V ceste však kokos vôbec nemusí byť. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Medzitým si v hrnci ohrejte zvyšné mlieko, pridajte kakao a čokoládu. Všetko spolu za stáleho miešania uvarte. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Čokoládová zmes by mala mať konzistenciu redšej omáčky. Cesto po upečení vyberte z rúry a koláč dokončite nasledovne. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|