Ingrendiencie
-
6 ks pikant Párky
-
5 ks Zemiaky
-
100 g Tvrdý syr
-
3 pl Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Aj Vám sa pri pomyslení na párky začnú spájať všetky tie nepríjemné spomienky zo školskej jedálne? Tento recept taký určite nebude. Fantastické zapečené zemiačiky v smotane a so syrom, štipľavé párky len oživia a dodajú im vynikajúcu korenistú chuť. Rýchla a chutná večera môže byť na stole už za polhodinu!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Bielky oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte korenie, soľ a prelisovaný cesnak. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a množstvo rozdeľte na dve časti. |
2
Hotovo
|
Prvý zmiešajte so žĺtkami a za stáleho miešania k zmesi prisypte nastrúhané zemiaky. Pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Pridajte bielky a naposledy jemne zamiešajte. |
3
Hotovo
|
Na dno zapekacej misky naskladajte celé párky a zalejte ich zemiakovou zmesou. Navrch nastrúhajte syr a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Podávame horúce s čerstvou zeleninou a posypanou čerstvou petržlenovou vňaťou. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |